Udruženje "Romska djevojka-Romani ćej" Prnjavor

Udruženje „Romska djevojka - Romani ćej" osnovano je 16.10.2010. godine, a registrovano je u Osnovnom sudu u Banja Luci. Udruženje „Romska djevojka –Romani ćej" Prnjavor postoji da uz angažovanje Upravnog odbora, volontera te korisnika iz romske zajednice obezbijedi kvalitetno življenje građana romske populacije u lokalnoj zajednici.


Udruženje „Romska djevojka-Romani ćej" kroz pružanje informacija i savjeta Romima u lokalnoj zajednici, pomaže u rješavanju problema romske populacije u sljedećim segmentima: školovanje i ostvarivanje stipendije, ostvarivanje Zakonom propisanih prava, edukacija mladih i njihovih roditelja, očuvanje romske tradicije i kulture, rad sa ženama, omladinom i djecom kroz informisanje o reproduktivnom zdravlju, prevenciju nasilja u porodici, prevenciju vršnjačkog nasilja, prevenciju trgovine ljudima, itd.


Osim toga organizacija nastoji da romske žene emancipuje i afirmiše da uzmu aktivnu ulogu u društvu, da budu ravnopravne članice istog, kao i da daju svoj puni kapacitet u unaprjeđenju životnog standarda romske populacije.
Udruženje je implementiralo devet projekata u periodu od osnivanja do danas, sa različitim temama kao što su prevencija nasilja u porodici, prevencija trgovine ljudima, edukacija romskih žena, ekonomsko osnaživanje Romkinja, edukacija mladih i infrastruktura sl. Osim toga Udruženje je učestvovalo u nekoliko regionalnih i lokalnih istraživanja, kampanja, seminara i edukacija, a osim toga članica je Neformalne ženske romske mreže „Uspjeh".


Planovi za budućnost:
Udruženje „Romska djevojka – Romani ćej" nastojaće da radi na buđenju svijesti o ravnopravnosti spolova, uključivanju Romkinja u javni i politički život, lobiranju kod institucija na lokalnom nivou za prava žena i njihovo uključivanje u javni i politički život, očuvanju kulture i historije Roma, edukaciji mladih i romskih žena o prevenciji nasilja u porodici, vršnjačkog nasilja, prevenciji trgovine ljudima kao i unaprjeđenju i očuvanju reproduktivnog zdravlja.

Dodatne informacije

  • Grad: Prnjavor
  • Poštanski broj: 78430
  • Adresa: Doline bb
  • Telefon: +387 66 152 984; +387 65 897 148; +387 65 471 929
  • E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. , Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Stranicu finansirao:

Posljednje fotografije

Brojač posjeta

651748
Ukupno
651748